Pótold szervezeted energiáit, ásványi anyagjait,
nyomelemeit és vitaminjait

Marathontime® Vitamin és étrendkiegészítő család

A Marathontime® egyik célkitűzése, hogy a sportolók minél hatékonyabban tudjanak „működni”.
A sport perceiben a verseny hevében, és az élet más fontos pillanataiban.

Mindegy, hogy egy kocogásról, vagy egy maraton lefutásáról van szó.
Légy jól futás közben.

A futás – csupán önmagában -, még kis intenzitás mellett is egy nagyon víz-, vitamin-, ásványi anyag-, és nyomelem igényes sport.
Ez nem jelent semmi rosszat, vagy ürügyet ami miatt nem kellene futnod… ez egyszerűen annyit jelent, hogy a futás tökéletesen mozgatja meg a test minden porcikáját. Beindítja egy magasabb fokozatban a vérkeringést, az anyagcserét, és ezáltal kondícionálja a testet. A futások gyakoriságával, intenzitásával, hosszúságával arányosan nő a test fittsége, és lesz képes a test több-és-több időt örömteli futással eltölteni.
A kezdő futók szervezetét hozzászoktatja a futás a mozgás természetességéhez.
A haladók előtt a futás pedig megnyitja az utat a fizikai teljesítőképesség határaihoz.
A profiknak a futás lételem, és útlevél saját fizikai határaikon túlra, a szellemi képességek területére…

Egyszerű fizikai szabály, hogy a futással megtett kilométerek energiát, tápanyagot, vizet, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket vesznek igénybe a sportoló szervezetében.
Ezeket pótolni kell! …vagy vissza kell pótolni! Kinek melyik tetszik jobban!?

Kiszámolhatnánk, hogy mi az az egzakt tápanyag-, víz-, vitamin-, vagy ásványi anyag mennyiség, amit – mondjuk – egy kilométer megtétele alatt használ el egy egészséges emberi szervezet, de – inkább ne! Hogy miért ne? Mert olyan bonyolult lenne… és mert nem lenne pontos.
Minden ember anyagcseréje más-és-más, mert különbözik testfelépítésünk, testsúlyunk, korunk, mert más mennyiségű vitaminra van szüksége egy nőnek, és a férfinak, de egyéneknként is változó ez a mennyiség. Egyikünk kövérebb, másikunk soványabb. Vannak alacsonyabbak, és mások magasabbak. Nem mindegy, hogy gyakorlott futó vagy, vagy most mész le először a konditerembe. Az sem mindegy, hogy durva, nagy szintkülönbségű terepen, vagy sík versenypályán futsz!? Gyúrni mégy le a terembe, vagy pókerezni? Ugyanakkor nem is említettem a futott távolság hosszát, vagy a megemelt súlyok mennyiségét!
Száz szónak is egy a vége… Ha a méreted L-es, akkor neked minimum L-es ruhát kell venned! Nem éreznéd jól magad egy S-esben…
No az étrend-kiegészítők is így vannak valahogy!
Az étrend-kiegészítő, mint megnevezése is sugallja, kiegészíti az étrendet.
Egy az amit eszel, és iszol, és egy az, amivel kiegészíted azt.
Így lesz egész! Csak akkor egész, ha    KI    VAN    EGÉSZÍTVE!!!
Nem az a kérdés, hogy ki kell-e egészíteni egy ma az EU-ban élő „állampolgár” („homo sapiens”) étrendjét.
A kérdés, hogy mennyire kell kiegészíteni
Egy átlag „ember” – az előírások szerint – 70 kg.
Egy átlag „test” 70 kg.
Amikor azt hallod, hogy „ebből a tablettából kettőt kell bevenni”, vagy „a javasolt napi fogyasztási mennyiség 2 tabletta” akkor azt hallottad, hogy egy 70 kg-os nem sportoló (hanem átlag – otthonülős, szemüveges, informatikustípus…) emberkének kettő darab a napi adagja.
Értelmezve mindez;
Amennyiben Te egy 102 kg-os férfiember vagy, aki három-napi rendszerességgel alkalmanként 3,5 km futással edzi testét típus vagy…,
…akkor a Te adagod ebből a termékből minimum 3 db/nap!

Nem marketing fogás ez!
Egy autó, ami 10 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilóméteren, az 10 liter üzemanyagot éget el, és használja annak energiáját arra, hogy teljes tömegét 100 kilóméternyi távolságra mozgassa a téren keresztül…
Gondolhatjuk, hogy NEM nincs ekkora mennyiségre szüksége! De attól még van.
Tankoljunk bele – a műszerek figyelmen-kívül hagyásával – csak 9 liter üzemanyagot!..
Eredmény;
Az utolsó 10 kilométer csikorogva fog menni!

Az optimális akkor lenne, ha megfelelő mennyiségben állna mindenki rendelkezésre megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag, no meg egy kis táplálkozástudományi szakismeret. Ebben az esetben egy sportolónak csak annyit kellene tennie, hogy többet eszik és pont!
Gondolhatnánk, hogy „szüksége van a szervezetemnek egy kis vitaminra…” „akkor eszek egy barackot”. Hahaha
A barack valóban gazdag vitaminforrás(!), de Mihez képest gazdag?
Egy közepes méretű, érett őszibarackban megtalálható 5-8 milligramm C-vitamin. 5-8 mg/darab!
Hány darabot kellene ebből megenni ahhoz, hogy az a valaki vitaminhoz juttassa testét?
Nem leszek tovább cinikus. Ugyanakkor nem is azt mondom, hogy ne egyetek őszibarackot! Csak ne gondolja senki, hogy elegendő mennyiségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz, és nyomelemhez tud jutni napi pár kiló zöldségtől, vagy gyümölcstől!
Még akkor sem, ha tényleg nagyon jó minőségű bio dolgokról is beszélünk, amik messze mérföldekkel jobb minőségű, tápanyagtartalmú termékek, mint amihez az egyszerű átlaghalandó hozzájuthat.
Ez olyan, mint magas olajtartalmú napraforgómagot dobálni az autó motorjába motorolaj helyett! Nem menne az autó! Sokáig nem.
Hiába kiemelten, fantasztikusan magas az olajtartalma…

Optimális esetben a futónak nem szabad, hogy fájjon!

A fájdalom már egy durva jel arra vonatkozólag, hogy állj meg és csinálj valamit MOST.(Egyértelmű, hogy verseny alatt nem állunk meg! Utána majd megtesszük azt amit előtte kellett volna!)
…mint az autóban egy sárga lámpa! Hónapokig elmegy még azzal az autó, de valami nincs rendben. Az egészség pedig nem játék!
Optimális esetben a futó élvezi a futást!
Örömét leli benne!
Nem azért fut gyorsabban, és hagyja le sorra az ellenfeleket, hogy hamarabb vége legyen a szenvedésnek! (Csak nagyon ritkán…elvétve…)

A futó frissebb, fittebb, ellenállóbb a hétköznapi stresszel szemben, okosabb is talán a futás következményeként…

Amikor egészséges vagy, de szervezetedben elégtelen mennyiségben vannak jelen a fehérjék, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, a víz még akkor is rövid időn belül különféle „jelenségeket” tapasztalhatsz.
Nem beszélünk arról, ha valaki valamilyen betegségben is szenved, ami már önmagában tovább súlyosbítja ezt az egyensúly.

Ilyen jelenség lehet az izomgörcs, alvászavar, étvágytalanság, ízületek fájdalma, fejfájás, elhúzódó izomláz, ízületi kopások, kimerültség, rossz stressztűrés, ingerültség… stb.

A Marathontime® prémium line vitamincsalád minden terméke a TE szolgálatodban áll majd.
Nem csak, hogy feltöltse a szervezeted „raktárait”, vagy visszapótolja az edzés, vagy verseny alatt elhasznált vitaminokat, ásványi anyagokat, és nyomelemeket.
Szívesen adunk szakértőink segítségével tanácsot neked arra vonatkozólag, hogy milyen étrendet válassz. Mennyi és milyen étrend-kiegészítőket használj a sikered érdekében.

Szeretnénk ha társad lehetnénk a célig!
A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy élőlény számára, viszont a kellő mennyiségben történő előállítására szervezetünk egyáltalán nem (C-vitamin), vagy nem mindig képes (túlzott fizikai igénybevétel), ezért tápanyag formájában kénytelen hozzájutni.
Termékpalettánkban megtalálható a C-vitamin, Mindennapi Multivitamin, Ca-Mg-Zn, Hyaluronsav, Kalcium + D, L-Carnitine, Mg + B6, Q10 Koenzim, Áfonya, Cink, ÍzületMix, Kurkuma, Omega 3, Tribulus Terrestris (Királydinnye). Ezekről bővebb leírást a terméket bemutató oldalon talál.
A Marathontime® csapata nagy hangsúlyt fektet a termékei fejlesztésre, és a termékpaletta bővítésére.
Minden olyan termék, ami jobbá, könnyebbé teheti az életünket, az érdeklődésünkre számot tart most és a jövőben is!

Copyright © 2014 Marathontime® www.vitaminok.top5.hu/