Ablakszigetelés - Ablakszigetelő - Fakeretes ablakok utólagos szigetelése, svéd módszerrel

ablakszigetelés fehér szilikonprofillal

Ablakszigetelés
Ajtószigetelés
Nyílászárók szigetelése
Fűtésköltség csökkentés

ablakszigetlő

Svéd technológia
Nútmarásos módszer
Minőségi szilikontömítés
Utólagos szigetelés

Utólagos ablakszigetelés szilikonprofillal.
Ne hagyja elszökni a meleget otthonából !

20%-al csökkentheti fűtésköltségeit, ha jól szigeteltek
az ablakkeretek és egyéb nyílászárók

Nem kell lecserélnie fakeretes ablakait műanyag nyílászárókra, mert tökéletesen megoldható a szigetelés ezzel a Svéd technológiával.
Miért költene sok pénzt ablakok cseréjére, amikor kis befektetéssel is meg tudja oldani a korszerüsítést. Szigetelés után nem fogja érezni, hogy huzat van az ablakok mellett, javul a komfortérzete, nem fog a "cug" behúzni és elszökni a meleglevegő.

Régebbi fakeretes ablakok gyártásánál nem fordítottak elég figyelmet a szigetelésekre, emellett olyan hézagokat hagytak az ablakok jó mozdíthatósága érdekében, ami a túlzottá vált a széláramlást tekintve. További faanyag száradás is növelhette a hézagok méretét. Ezeket a réseket most kitöltheti szilikon profil szigeteléssel és amellett hogy megszűnik az szélátáramlás az ablak mozdíthatósága ugyanúgy megmarat, mert a szilikongumi nem veszti el rugalmasságát, mint más szigetelő anyag.
Próbálta már Ön szigetelni ablakait ? Milyen sikerrel ?
A piacon kapható "öntapadós"-nak nevezett szigetelőanyagok, gumi, esetleg szivacs (purfix) technológiák nem igazán váltak be, mert nagyon hamar elengedte a ragasztás, nem bírták a hőingadozást, a párát, vagy esetleg ráragadtak az ellenoldalra is.
A Svéd módszerű ablakszigetelés alapja a keretbe elkészített nút, vályat, amibe beleszorítjuk a szilikon szigetelést, úgynevezett ellenirányú szakállak nem engedik kicsúszni a nutból a gumit, ami véglegessé teszi helyzetét.
Emiatt tudnia kell, hogy ablakkereteibe, nem a tokba, hanem az üvegek kereteibe a módszerhez hűen, egy nútot fogunk marni, amivel természetesen nem romlik ablakai minősége és abba lesz elhelyezve az ablakszigetelés.

A munkafolyamat első részeként megmérjük a hézagot ablakainál, hogy felmérjük milyen vastag szilikonprofilra lesz szükségünk. 4mm-ertől egész 12mm-ig létezik ilyen profil és ahhoz, hogy megtartsuk az ablak jó mozdíthatóságát, ezért csak olyan vastag profilt használunk, ami pont kitölti a hézagot, de nincs útban záródáskor.
Lehet a hézag egy fa keretnél változó is, itt a nagyobb hézagot vesszük figyelembe, így a kisebb réseknél a szilikon jobban fog tömörülni, ami nem okoz problémát, mert a szigetelőprofil jó minőségű szilikon gumi, melynek feladata az igazodás, alakulás.

Ablakszigetelés után nem fog befelé áramlani az utca pora és a kipufogógáz, a beáramló zaj jelentősen csökkenni fog, a belső hőmérséklet emelkedni fog és a fűtésköltségeit csökkentheti 15-20%-al.

ablakszigetelo szilikonprofilok

Ablakszigetelő módszer

Ablakszigetelés "O" profillal

 

Ablakszigetelés árai !
470-FT/folyóméter

Mérje fel ablakait és kalkuláljon

Hivjon !
06/30-224-7330


dreer

Csavarja lejjebb a fűtést!

 

Rendelje meg!
06/30-224-7330

Budapesten vállalunk
és 20km-es körzetben, agglomerációban dolgozunk.

Kimegyünk Önhöz
és felmérünk


rgvt

Horonymarás után a
szilikonprofil elhelyezkedése